fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Regementsgatan 55, Fridhem

SEKELSKIFTESROMANTIK ANNO 1902 I FANTASTISKT SKICK PÅ FRIDHEM

Unik sekelskiftesvilla anno 1902 i fantastiskt skick centralt belägen på Fridhem. Här blir uttryck som "utöver det vanliga" till verklighet! Alla ytor är generöst tilltagna med fantastiskt rymd och takhöjd. Huset ståtar med en mängd tidsenliga attribut; fiskbensparkett, eleganta fönsterpartier och burspråk, sirliga pelare och stuckaturer för att nämna några. Med varsam hand har man bevarat villans ursprung och starka karaktär.

Det platsbyggda köket med exklusiva material skapar en träffsäker kontrast i mötet mellan det gamla och moderna. Noga planerat med smakfulla tidstypiska snickeridetaljer och etablerade varumärken.

Underbar utemiljö som matchar sitt hus väl. Det här är precis lika vackert och välskött ute som inne. Parkliknande oas med stenlagda gångar, vackra rosenbuskar, terrasser i olika nivåer varav en upphöjd uteplats med trädäck utanför köket med markiser. Poolområde och spabad med jacuzzi. Dubbelgarage med elektriska takskjutportar.

Det är svårt att förstå att man faktiskt befinner sig i Malmös centrala delar, endast en kort promenad från Ribersborgsstranden och Kallbadhuset.
Detta är ett unikt tillfälle ett förvärva ett av de pampigaste husen på Fridhem.

Varmt välkomna!

Kort information

Utgångspris:

27 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

271 m2

Biarea:

129 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

1675 m2

Byggår:

1902

Adress:

Regementsgatan 55
217 53 Malmö
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (42)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Redan i hallen blir man förförd av de vackra materialen, rymden och känslan. På golvet ligger marockansk klinker, högt i tak och vackert rundat fönster. Vidare in hallen ligger fiskbensparkett och här finns plats för avhängning. Fint kaklat gäst-wc med handfat.

SALONG
Vackert rum att samlas i med stort burspråk och fina fönsterpartier. Skulle solen bli för intensiv skyddar de automatiskt styrda markiserna. Fiskbensparkett, tapetserade väggar och stuckatur i taket. Den pampiga öppna spisen pryder sin plats.

MATSAL
Storslagen matsal med burspråk och fin bröstpanel i antik gråblå färg som sätter karaktär tillsammans med stuckatur i matchande färg. Fiskbensparkett, högt i tak. Den vackra gröna kakelugnen förgyller rummet ytterligare.

TV-RUM
Rummet som tar dig bort en stund från vardagens stress och larm. Ligger mot nordväst med stora fönsterpartier som ger ett underbart ljus oavsett årstid. Fiskbensparkett, målade ljusa väggar. Stuckatur i taket.

KÖK
Det platsbyggda köket från Claessonkök (2018) är en dröm både att se på och arbeta i. Noga planerat att främja den kulinariska konsten med etablerade varumärken som gasspis (Ilve), fläkt (Kaptensgården), kyl och frys (Miele), mikrovågsugn (Ilve), diskmaskin (Miele), 2 ugnar (Ilve) samt vinkyl (Nordcool). Gott om förvaring och arbetsyta där vitrinskåp, bänkskiva i granit och smakfulla snickeridetaljer tillsammans skapar en underbar plats att vistas i. Ytterligare en vacker detalj är målningen som dekorationskonstnären Ola Sivhed har skapat på luckorna till mathissen som är ett minne man bevarat från svunnen tid. Schackrutat klinkergolv med golvvärme. Från köket finns en dörr ner till källarplan. Det finns även en terrassdörr ut till uteplatsen med markis.

ÖVRE PLAN
Trappan svänger sig smidigt upp mot det övre planet. Möblerbar hall med fiskbensparkett och utgång till den soliga balkongen. Sovrumsplaneringen på det övre planet består av ett sovrum med ensuite badrum, helkaklat med wc, dusch och handfat. Vidare erbjuds ett stort helkaklat badrum med dusch, gammeldags badkar med lejontassar, handfat, wc, bidé och handdukstork. Golvvärme och spotlights i tak.

I andra delen av ovanvåningen erbjuds tre fantastiska sovrum med trägolv och stora fönsterpartier, i master bedroom finns även balkong. Ytterligare ett ensuite badrum, helkaklat med dusch, wc, bidé och dubbelhandfat. Här når vi även klädkammare/dressing room.

VIND
Stort vindsutrymme med gott om plats för förvaring.

KÄLLARE
Förr i tiden var detta tjänstefolkets bostad, numera gör sig denna rymliga och fräscha källare perfekt som stort hobbyrum. Gör en drink i den fullutrustade baren och slå dig ner i den platsbyggda soffan intill etanolspisen medan du väntar på din tur i biljardspelet.
Vidare finns kontor med parkettgolv och stort förråd med extra kyl och frys.
Stor tvättstuga med två tvättmaskiner (Miele), torktumlare (Miele) och torkskåp. Intill finns pannrum. Dessutom finns här ett helkaklat relaxrum med dusch, toalett och bastu. Med dörr ut till trädgården ligger det på bekvämt avstånd till poolområdet.

UTEMILJÖ
Underbar utemiljö som matchar sitt hus väl. Det här är precis lika vackert och välskött ute som inne. Parkliknande oas med stenlagda gångar, vackra rosenbuskar, terrasser i olika nivåer varav en upphöjd uteplats med trädäck utanför köket med markiser från 2021. Poolområde och spabad med jacuzzi.

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plan
Byggår: 1902
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Dubbelgarage med elektriska portar. Laddstolpe finns för elbil. Uppfart för 2-3 bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Gas
Grund: Källare
Stomme: Tegel/Murad
Bjälklag: Betong/Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Tegel
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster:
Ventilation: Frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Luftkonditionering i kök, hall på plan 2 samt master bedroom plan 2.
Renoveringar: Se bilaga till Frågelista.

Ekonomi

Utgångspris: 27 500 000kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 10 078 000kr
Byggnadsvärde: 5 800 000kr
Landvärde: 4 278 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Malmö
Energideklaration: Utförd

Driftkostnad

Uppvärmning: 56 600kr
Vatten/avlopp: 7 700kr
Sotning: 1 000kr
Försäkring: 15 000kr
Övrigt: 13 785kr
Summa driftskostnad: 94 085kr
Kommentarer: Uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Kostnaden under rubrik övrigt är ett elhandelsavtal hos Karlshamns energi. Nätavgift tillkommer från Weum Gas, ca 2000:-/året.

Karta

Regementsgatan 55, 217 53 Malmö

Bevaka slutpris
Regementsgatan 55, Fridhem
Lägg ditt bud
Regementsgatan 55, Fridhem
Anmälan visning
Regementsgatan 55, Fridhem
Intresseanmälan
Regementsgatan 55, Fridhem

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna